Vonck, Gulikers, van der Keelen en Lochs

Onze familie door de tijd heen

De uitverkorenen

Wij zijn de uitverkorenen. In elke familie is er wel iemand die geroepen lijkt om de voorouders te vinden. Om vlees op hun botten te leggen en ze weer te laten leven. Om het familieverhaal te vertellen en te voelen dat ze het op de een of andere manier weten en goedkeuren. Het doen van genealogie is niet een koude verzameling van feiten, maar, in plaats daarvan, leven in te blazen in allen die eerder zijn gegaan. Wij zijn de verhalenvertellers van de stam. Alle stammen hebben er een. We zijn als het ware door onze genen genoemd. Degenen die eerder zijn gegaan, roepen ons uit: Vertel ons verhaal. Dat doen we ook. Als we ze vinden, vinden we onszelf op de een of andere manier. Hoeveel graven heb ik al eerder gestaan en gehuild? Ik ben de tel kwijt. Hoe vaak heb ik de voorouders niet gezegd: "Je hebt een geweldige familie, je zou trots op ons zijn." Hoe vaak heb ik niet naar een graf gelopen en gevoeld dat er op de een of andere manier liefde voor me was? Dat kan ik niet zeggen. Het gaat verder dan alleen het documenteren van feiten. Het gaat naar wie ik ben, en waarom ik de dingen doe die ik doe.

Meer

De botten van mijn botten

main imageDe botten hier zijn beenderen van mijn botten en vlees van mijn vlees. Het gaat er om om iets te doen. Het gaat er om om trots te zijn op wat onze voorouders hebben kunnen bereiken. Hoe zij hebben bijgedragen aan wat we nu zijn. Het gaat er om om het respecteren van hun ontberingen en verliezen, hun nooit opgeven of opgeven, hun vastberadenheid om door te gaan en een leven op te bouwen voor hun familie. Het gaat om diepe trots dat de vaders hebben gevochten en dat sommigen zijn gestorven om van ons een natie te maken en te houden. Het gaat om een diep en immens begrip dat ze het voor ons deden. Het is van gelijke trots en liefde dat onze moeders hebben geworsteld om ons te baren, zonder hen zouden we niet kunnen bestaan, en dus houden we van elk van hen, zo ver terug als we kunnen komen. Dat we geboren worden wie we zijn. Dat we ons hen mogen herinneren. Dat doen we ook. Met liefde en zorg en het schrijven van elk feit van hun bestaan, want wij zijn zij en zij zijn de som van wie we zijn. Dus, zoals een schrijver het noemt, vertel ik het verhaal van mijn familie. Het is aan die ene geroepen in de volgende generatie om de oproep te beantwoorden en mijn plaats in te nemen in de lange rij van familie verhalenvertellers. Dat is waarom ik mijn familie genealogie doe, en dat is wat de jongeren en ouderen roept om op te staan en het geheugen te herstellen of diegenen te begroeten die we nog nooit eerder hadden gekend.
"Het gaat naar een diep en immens begrip dat ze het voor ons deden. Het is van gelijke trots en liefde dat onze moeders hebben geworsteld om ons te baren, zonder hen zouden we niet kunnen bestaan, en dus houden we van elk van hen, zo ver terug als we kunnen komen. Dat we geboren worden wie we zijn. Dat we ons hen mogen herinneren. Dat doen we ook. Met liefde en zorg en het schrijven van elk feit van hun bestaan, want wij zijn zij en zij zijn de som van wie we zijn. Dus, zoals een schrijver het noemt, vertel ik het verhaal van mijn familie. Het is aan die ene geroepen in de volgende generatie om de oproep te beantwoorden en mijn plaats in te nemen in de lange rij van familie verhalenvertellers. Daarom doe ik mijn familie genealogie, en dat is wat de jongeren en ouderen oproept om de herinnering op te krikken en te herstellen of degenen te begroeten die we nog nooit eerder hadden gekend"
Door Della M. Cummings Wright; Herschreven door haar kleindochter Dell Jo Ann McGinnis Johnson; Bewerkt en herschreven door Tom Dunn, 1943.

Meer

Zoek

Aanbevolen onderwerp

Michaël Ludovicus Vonck werd op 29 september 1878 geboren te Sint Niklaas Waas (België).
Bij beschikking van 28 juli 1906 van Burgemeester en Wethouders van Hontenisse werd hem vergunning verleend tot het oprichten van een hoef- en grofsmederij: "De hoef- en grofsmederij zal worden opgericht te Terhole, gemeente Hontenisse, op het perceel kadastraal bekend Sectie G no.1346/47. In de hoef- en grofsmederij zal het gewoone bedrijf uitgeoefend in den ruimsten zin, met behulp van één knecht (leerling). De inrichting is geen werkplaats in den zin der veiligheidswet, daar geen krachtwerktuigen zullen gebruikt worden"
Hij was een bekend personage en er deden ook vele verhalen over hem de ronde.

Meer

Links en gebreurtenissen

Voor meer informatie mag u mij altijd benaderen.
Onze families

Onze voorouders waren doorzetters
Familie Michèl Vonck
Michaël Ludovicus Vonck

Michaël Ludovicus Vonck

Geboren in 1878

Trouwde Rosalia van Huffel.
Had 9 kinderen: Anna, Madelein, Wivina, Juliët, Albert, Leon, Gabriël, Raphaël, Leonard

Familie Sjo Gulikers
Damianus Hubertus Josephus Gulikers

Damianus Hubertus Josephus Gulikers

Geboren in 1896

Trouwde met Maria Pieters.
Had 6 kinderen: Pierre, Marieke, Claar, Sef, Wies

Aloysius van der Keelen
Aloysius van der Keelen

Aloysius van der Keelen

Geboren in 1895

Trouwde met Martha van Raemdonck.
Had 3 kinderen: Marja, Julia, Juliën

Familie Willem Lochs
Willem Lochs

Willem Lochs

Geboren in 1894

Trouwde met Tru Janssen.
Had 8 kinderen: Mie, Lies, Annie, Gerda, Mien, Wim, Finy, PietPeter Janssenbottom image

Meer

Onze favoriete genealogie citaten

We hopen dat je ze leuk vind

Maria Dautzenbergbottom image

Peter Jansen is de vader van Tru Jansen, de echtgenote van Willem Lochs.

MeerContact

Bericht Beheerder

We streven ernaar om al onze bronnen in deze stamboom te documenteren. Als u iets toe te voegen heeft, laat het ons dan weten.